reede, 10. jaanuar 2020

10.01.2020
Viies päev küprosel.
Meie nädal küprosel on läinud meeletu kiirusega, kõik päevad on nii hõivatud, et vaevu jõuame hommikul ärgata kui peame kohe jälle juba jooksma ning tagasi jõuame hilisõhtul.
Tänase päeva eesmärk oli külastada ühte hotellikompleksi kuhu kuulub peale külastatud hotelli veel neli hotelli. Ka nemad on kõik on huvitatud vastu võtma meie õpilasi ning sooviksid väga neid rakendada enda töökodades. Eriti oodatud on pagari-kondiitriõpilased aga muidugi ka teised. Hotellis tutvustasin samuti meie Meat Culinary programmi millest nad olid väga huvitatud. Nimelt, on neil vastava eriala sertifikaat väga oluline, selle olemasolul on töötaja võimeline töökeskkonnas kiiremini arenema ning teenima kõrgemat palka, ilma haridust tõendava dokumendita ei ole neil pea üldse võimalik madalamast tööastmest edasi liikuda. Kõnealused töötajad tuleksid meie kooli muidugi mitte läbi Erasmus programmi vaid nende eest tasuksid nad ise või siis nende tööandja. Tundub, et kõik hotellid siin on väga suured ja uhked, külalisi hetkel küll vähem aga siiski kõik töötab nagu suvel ning turistid võtsid juba ka päikest.
Kõik hotellid asuvad ka otse rannapiiril, seega mereranda minek on vaid minuti küsimus. Rannad on neil liiva ja kiviklibu segused. 




Päeva teises pooles jalutasime me ringi Paphose ranna promenaadil kus oli lugematul arvul pisikesi kohvikuid ning poekesi. Kaup on väga sarnane Kreeka ja Itaalia ning isegi Türgi kaubale, rannapoodides pakutav on enamasti järgi tehtud kaup. Hinnad on suhteliselt kallid. Ka väljas söömine ei ole kõige odavam, keskmine eine maksab 13-18 eurot kuigi mainida tuleks seda, et portsionid on tõepoolest väga suured ja kõhu peaks täis saama ka kõige nõudlikum klient. Inimesed ise on väga sõbralikud ning lahked, inglise ja vene keelt kuuleb pea igalpool. Enamus müüjaid lausa eelistab suhelda vene keeles. Paphose vanalinn asub ranna alast veidi eemal ning seda külastasime hilisõhtul. 
Olgu veel öeldud, et taksosõit ei ole just kõige odavam 8 euro eest saime sõita umbes mõne kilomeetri. Ning taksopeatuses on palju taksojuhte kes tegelikult ei oma isegi taksot vaid pakuvad lihtsalt teenust. Meie valisime takso siltidega takso aga taksomeetrit seal autos käima ei pandudki.











Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

11.01.2020 kuues päev küprsosel Lõpuks ometi laupäev, ilm on imeilus, pime talv on kohalike jaoks lõpuks möödanik. Meie aga ei puhka, ega...