laupäev, 11. jaanuar 2020

11.01.2020 kuues päev küprsosel
Lõpuks ometi laupäev, ilm on imeilus, pime talv on kohalike jaoks lõpuks möödanik. Meie aga ei puhka, ega ei saa ka päikest rannaliival nautida. Meie liigume juba varavalges mägede poole, nimelt kõige kõrgemasse Paphose mäe tippu. Teepäeal jäid meile ette meeletult kaunid vaated mägedele ja orgudele. Jõudsime külastada veiniistandusi ning väikest veinitehast, samuti ka väikesi kohalikke külakesi ning üle tuhande aasta vanuseid kirikuid. Tuleb välja, et küproslased on kõik kristlased ning usk on nende jaoks üsna oluline.  Üleval mägedes on mida vaadata, ilm on seal mõnevõrra jahedam, võib lausa öelda, et karge aga vaated olid kõik seda väärt.
Hiljem jalutasime veel viimaseid tunde mööda Paphose tänavaid ning vaatasime mida põnevat veel annab näha ja pildistada. 
Küpros on meid kohelnud sõnul seletamult hästi. Seda emotsiooni mida kohapeal on võimalik kogeda ei saa kahjuks piltidega edastada, selleks on vaja ise küprosele kohale tulla ja kõike siinset nautida. Selle lühikese nädala jooksul saime me teada, näha, kogeda ning läbi käia väga palju koole, ettevõtteid, hotelle, vaatamisväärsusi, loodust, külakesi ning osakest küprose ajaloost. 
Eraldi peame kiitma ning tänama selle kõige eest, meie siinpoolset partnerit Yiannist, tema kohta tuleb öelda, et ta ei tee vaid oma tööd, vaid ta teeb tööd tõeliselt pühendunult ja on hinge ning ka südamega asja kallal. Ilma temata oleks ehk küpros olnud hoopis teistsugune. Ka eestlaste kohta on Yiannisel varuks ainult head sõnad, peale meidki on siia kohe saabumas kaks eestalst kuskilt eesti linnast. Ainsa miinusena manitseb Yiannis eestlasi olema natuke julgemad ning küsima kui midagi teeb muret.
Homme hommikul ootab meid juba sõit Paphose lennujaama poole ja küpros jääb ootama juba meie õpilasi.



















3 kommentaari:

  1. Aitäh, väga huvitav oli lugeda! Kahju, et nii lühike. :) Mulle meeldis, et kooli tutvustamine oli põimitud kohalike olude tutvustamisega, millest võiks kasu olla neile, kes sinna praktikale lähevad.
    Tehnilisest küljest - kas blogis saab pilte panna ainult üksteise alla, mitte kõrvuti? See natuke segas, et kahe teksti vahel oli pikk pildijoru. :)

    VastaKustuta
  2. Blogi oli huvitav lugeda. Pisut rohkem oleksin tahtnud teada tulevaste praktikabaaside kohta aga muidu sain hea ülevaate sealsest eluolust.

    VastaKustuta
  3. Tundub, et teil oli lahe reis! Oleks tahtnud küll näha neid pagarikodasid, kus meie praktikandid seal praktiseerima hakkaksid, kahju, et just siis remont hakkas😁. Praktikale minejate elukoht on küll väga kena! Ei tea, kas seal hakkavad elama ainult meie kooli omad? Tulevastele praktikantidele oleks kindlasti oluline teada ka vahemaad elukoha ja praktikakoha vahel ja transport.
    Väga huvitav lugemine, aitäh! Sinna läheks praktikale isegi!😊

    VastaKustuta

11.01.2020 kuues päev küprsosel Lõpuks ometi laupäev, ilm on imeilus, pime talv on kohalike jaoks lõpuks möödanik. Meie aga ei puhka, ega...