kolmapäev, 8. jaanuar 2020

Kolmas päev 8.01.2020
Kolmanda päeva vabade hommikutundidega jalutasime linna kohalikus elamurajoonis ning uurisime ümbruskonda. Kogu rajoon on väga vaikne ning rahulik, inimesi justkui ei liigugi. Terve meie kodutänav on täis õpilasmajutus eramuid. Enamus neist samasugused suured kahekordsed nagu meil. On ka muumaalastest töötajaid, kes eelistavad küprosel tööl käia ning elavad samal ajal kohapeal.
Õpilasmajutuse lähedal on olemas väikesed kohalikud Minimarketid kus eluks-oluks vajalik kõik olemas. Hinnad pole üldse kallimad kui suuremates ostukeskustes ning paljud neist on avatud lausa ööpäeva ringselt. Lähedal on olemas ka terviseklubi ning apteek kus väga lahkesti vene ja inglise keelt kõnelevad müüjad on alati valmis aitama. Olgu veel mainitud, et vene keelega saab küprosel pea sama hästi hakkama kui ka inglise keelega. Enamus poeteenindajad räägivad mõlemaid keeli.







Õhtuks olime kutsutud küprose poolse vastuvõtja koju õhtusöögile koos tema perekonnaga. Yiannise kodu asus Paphose linnast veidi eemal ning veidi kõrgemal mägedes. Ühe väga kauni mäe tipul väga kaunis majas. Tuleb välja, et küproslased kodu ehitamise kohapealt just kokku ei hoia, täiesti tavaline on elada kolme kordses majas kahekesi. Terve elamine on suur ja valge ning enamasti kaetud marmorkividega. Seinu kaunistasid perenaise enda maalitud kaunid maalid. Majast avanes muinasjutuline vaade Paphose linnale. Kohapeal oli perenaine valmistanud imemaitsvaid küprose toite. Kuna eestist toodud kingitused hakkasid otsakorrale saama, siis mõtlesime, et teeme ise kaasa koduse kringli mis üllatas pererahvast positiivselt.






Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

11.01.2020 kuues päev küprsosel Lõpuks ometi laupäev, ilm on imeilus, pime talv on kohalike jaoks lõpuks möödanik. Meie aga ei puhka, ega...